Op 28 januari 1694 verkocht Jasper Cornelisz Poulusses uit Westzaandam de paltrok De Valk voor f. 1200,- aan Gijsbert Cornelis Poulusses, waarschijnlijk zijn broer. Dit is de eerste vermelding, die over deze molen werd gevonden. Hij stond achter het Stuurmanspad, niet ver van de huizen en aan de zuidzijde.
Boorsma trof de molen een jaar later voor het eerst aan. Hij noemt Jan Corver als eigenaar. Dit zou blijken uit een nota voor arbeidsloon, dat aan negen personen werd uitbetaald. Zij moesten aarde van de molenwerf van De Valk afhalen en uitrijden over het kerkhof. Boorsma baseerde zich hier op gegevens van J. Zwikker. Deze ging er kennelijk vanuit dat de bedoelde kerk de Westzijderkerk was. Jan Corver was echter eigenaar van de paltrok De Witte Valk, die ten westen van de Gouw en ten noorden van het Molenpad in Oostzaandam stond. Dit liep net ten noorden van de Valdeursloot.
Op 11 januari 1707 was Zijmon Claesz Groot eigenaar van De Valk in Westzaandam en in de winter van 1726 was hij dat nog. Drie schaatsenrijders, die tijdens hun tocht door de Zaanstreek een lijst met molennamen en eigenaren aanlegden, waarop 534 molens prijken noemden Groot en De Valk in één adem.
Op 6 oktober 1742 bleek Jan Noomen eigenaar. Deze liet De Valk veilen ‘om binnen drie weken daar vandaan te halen.’ Een zware storm had De Valk getroffen en volgens het quohier van de verponding – het belastingregister voor onroerend goed – ‘finaal vernietigt.’
Noomen kocht de paltrok De Bleeker, die even ten noorden van de dijksloot bij de Gouw stond, en liet die naar de werf van De Valk verplaatsen. De vervanger werd voortaan ook Valk genoemd.

Op 24 januari 1780 verkocht Klaas Sem een vierde part in de molen en een bijbehorend huis aan Claas Knots. Deze betaalde er f. 250,- voor. Hij was al eigenaar van een deel van de molen, want na zijn dood eind 1782 verkochten zijn verkochten zijn executeurs-testamentair een half part in De Valk voor f. 450,- aan Cornelis de Wijn. Dat gebeurde op 27 januari 1783 .
Er moet daarna nog een overdracht hebben plaats gevonden aan Jacob Noomen Meindertsz, want deze verkocht de paltrok op 1 maart 1792 voor f. 800,- aan Cornelis Jansz Nierop. Noomen deed dat omdat hij begin januari van dat jaar de bovenkruier zaagmolen De Dennenboom had gekocht . Nierop bleef maar twee jaar eigenaar van De Valk. Samen met een woonhuis ‘op ’t eynde van het Stuurmanspad’ verkocht hij de paltrok op 7 augustus 1794 voor f. 1100,- aan Cornelis Corver Psz .

De molen hield stand tot oktober 1900, toen de laatste eigenaar Pieter Schipper Gsz de molen op 15 oktober voor sloop verkocht .