De bovenkruier zaagmolen De Witte Valk stond op het Westerkattegat, het eiland in de Voorzaan. De windbrief werd omstreeks 1680 uitgereikt aan Simon Jansz Floor. Zijn familie zou de molen liefst 69 jaar blijven verzekeren. Op 20 december 1749 werd De Witte Valk geroyeerd uit het brandcontract met de aantekening ‘verkocht en gesloopt.’ De molen stond ook toen op naam van Symon Jansz Floor, maar vermoedelijk was dit een kleinzoon van de stichter.
Zo was De Witte Valk, die ten zuiden van de paltrok De Notenboom stond, één van de vele zaagmolens, die slachtoffer werd van de enorme recessie in de houthandel in het midden van de achttiende eeuw.
De molen stond in het brandcontract voortdurend op naam van Simon Jansz Floor, maar dat nam niet weg dat er toch wisselingen van eigenaar plaatsvonden.
Zo werd op 1 november 1698 de verkoop in openbare veiling geregistreerd van 1/16de part in de molen. Het ging hier om een verkoop bij executie, die op 3 juni van dat jaar door de rechtbank was vastgesteld ten voordle van Walig Cornelisz Meijn uit Koog aan de Zaan en ten nadele van Cloemon Honing, gehuwd met Hendrika Jans Walt, eerder weduwe van Barment Jansz Borcken.
Drie jaar later dook De Witte Valk weer op. Dit keer verkocht Poulus Jansz Poulus de molen voor f. 800,- aan Claas Ariaans, Jan Jansz Floor en Pieter Dirksz Ale.
Op 19 september 1749 vonden er een nieuwe verkoping plaats van de molen. Dit keer gebeurde dat door de erfgenamen van Symon Jansz Floor. Hij bleek toen eigenaar van 9/16de part in de molen. Het andere 7/16de part was van Reyer Hondius.
De Witte Valk werd toen omschreven als een achtkante eiken balkenzager en hij ging voor f. 700,- de deur uit, waarmee wel werd aangetoond dat de molen niet veel meer waard was. Maar de enorme crisis in de houtindustrie was toen ook al vier jaar in volle gang. Ook het erf ter grootte van 179 roeden werd verkocht. Cornelis Cornelisz Vis werd de nieuwe eigenaar en hij liet de molen dus slopen. De erfgenamen van Symon Jansz Floor waren zijn kinderen en aangetrouwde kinderen. Dit waren Claas en Aaltje, die met Symon Claasz Floor gehuwd was. Verder Dieuwertje Floor, gehuwd met Jan Hondius, kennelijk een familielid van de tweede eigenaar van De Witte Valk, en Claas Lieuwertsz de Vries, weduwnaar van Neeltje Floor. Hij trad op voor zichzelf en zijn minderjarige zoon Symon Claasz .